Satelitní služba Skylink podlehla tlaku televizí, ruší možnost aktivace slovenských programů

3. srpen 2018

Provozovatel služby nicméně v tiskové zprávě uvedl, že celou věc nepovažuje za uzavřenou. Proti soudnímu rozhodnutí, která byla vydána ve prospěch televizí, se odvolal.

Satelitní služba Skylink, jejímž provozovatelem je lucemburská společnost M7 Group, ruší možnost aktivace slovenských programů na českém a českých programů na slovenském území. Reaguje tak zejména na tlak mediálních skupin Nova a Prima, které v této záležitosti realizovaly právní kroky. Druhá zmíněná skupina dokonce velmi rychle získala předběžné opatření, díky kterému je Skylink povinen zastavit šíření jejich programů na Slovensku.

M7 Group v tiskové zprávě uvedla, že ji záleží na konstruktivní spolupráci s komerčními vysílateli, a proto možnost aktivace slovenských (a naopak českých) programů po úhradě dalšího Servisního poplatku pozastavuje. Společnost, kterou tvoří celá řada televizních operátorů včetně Skylinku, se odvolávala na evropské právo, podle kterého zákazník sám rozhoduje, které programy bude sledovat a nadsadil tak tuto skutečnost nad regionální omezení, kdy televize kupují vysílací práva pouze pro konkrétní území.

„Snahou Skylinku je neustálé zlepšování služeb a uživatelského komfortu. Naše kroky vždy byly v souladu s právem Evropské unie a se smluvními závazky vůči vysílatelům. Komerční televize mají jiný názor. O věci rozhodne Městský soud v Praze, u kterého společnosti FTV Prima, spol. s r.o., TV Nova s.r.o. a MARKÍZA-SLOVAKIA, spol. s r.o. podaly návrhy na nařízení předběžného opatření, kterým soud vyhověl. Společnost M7 Group SA se proti usnesení vydanému na návrh FTV Prima, spol. s r.o. u soudu v zákonné lhůtě odvolala a odvolá se i proti usnesením vydaným na návrh TV Nova s.r.o. a MARKÍZA-SLOVAKIA, spol. s r.o. Do vydání finálního rozsudku se nebudeme k této věci dále vyjadřovat,“ uvedl operátor.

autor: lukpo
Spustit audio

Související