Nova s Markízou začaly soudní spor se satelitní službou Skylink, operátor vyčkává

20. červenec 2018

M7 Group, respektive její regionální zastoupení, se soudního rozhodnutí nezalekla. „Prohlašujeme, že provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, společnost M7 Group S. A. neporušuje žádné zákony ani sjednané smlouvy,“ uvedl operátor.

Městský soud v Praze vydal proti společnosti M7 Group, která provozuje satelitní službu Skylink, předběžná opatření, která se týkají distribuce programů mediální skupiny Nova na Slovensku a skupiny Markíza v České republice. Soud je po stížnostech obou subjektů označil za nelegální, respektive neoprávněné. Nova s Markízou tak nyní předpokládají, že distribuce těchto stanic na území sousedních států bude ukončena. Štěpán Peichl z právního oddělení Novy označuje jednání M7 Group za překvapivé, protože s firmou má řádně uzavřené smlouvy.

M7 Group, respektive její regionální zastoupení, se soudního rozhodnutí nezaleklo. „Prohlašujeme, že provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, společnost M7 Group S. A. neporušuje žádné zákony ani sjednané smlouvy. Rozhodnutí soudu o předběžném opatření budeme komentovat poté, co nám bude doručeno oficiální cestou,“ uvedl pro portál Digitální rádio Marek Němec z PR agentury Webershadwick, která Skylink v České republice a na Slovensku mediálně zastupuje. Skylink nabízí přístup ke slovenským programům na našem území po uhrazení tamního Servisního poplatku, se stejnou možností přišel operátor i u nás.

autor: lukpo
Spustit audio

Související