Satelitní služba Skylink přeladí téměř dvě desítky kanálů, zdůvodnila to efektivitou distribuce

27. březen 2019

Přeladění kanálů se bude týkat mimo jiné stanic Československo / Be2Can, Eurosport 1, Discovery, Discovery HD Showcase nebo National Geographic.

Satelitní služba Skylink, respektive její provozovatel, společnost M7 Group, přeladí v následujících týdnech na nové technické parametry téměř dvě desítky programů ze své nabídky. Informoval o tom mediální zástupce firmy Marek Němec. „V loňském roce provedla satelitní televize Skylink významnou inovaci své vysílací technologie. Pro dosažení maximální efektivity satelitní distribuce dochází čas od času ke změně vysílacích parametrů některých programů,“ zdůvodnil chystané novinky v technických parametrech Němec.

Tyto technické změny nepředstavují pro většinu zákazníků Skylinku žádné komplikace. Jejich certifikovaný přijímač Skylink Ready vysílací parametry aktualizuje automaticky, a to díky funkci FastScan.  Zákazníci s přijímačem bez funkce FastScan musí naladit nové parametry manuálně, a to nejpozději do 25. dubna, kdy bude vysílání se starými parametry ukončeno. Skylink je největším satelitním operátorem na českém trhu. Kromě šíření programu z družice nabízí i svou internetovou variantu Live TV, která je k dispozici i v televizorech Samsung a LG.

Plánované technické změny v nabídce operátora Skylink - duben 2019
autor: Čestmír Polák
Spustit audio

Související