Úřad pro ochranu hospodářské soutěže prověřuje spojení Skylinku s operátorem freeSAT

12. březen 2019

Společnost Liberty Global se zbavuje v našem regionu nejen satelitního, ale i kabelového byznysu. Ten má převzít v následujících měsících operátor Vodafone.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal prověřovat avizovaný obchod mezi společnostmi Liberty Global a M7 Group. ÚOHS o tom informoval na svém webu, jak si všiml portál MediaGuru.cz. Liberty Global se postupně stahuje (nejen) z regionu Střední Evropa, ale i dalších zemí. Satelitní segment převezme právě lucemburská společnost M7 Group, která v České republice a na Slovensku provozuje satelitní televizi Skylink, která je největším operátorem svého druhu na trhu. Převzetí podnikání v oblasti kabelové TV převezme Vodafone.

„Dne 8. 3. 2019 zahájil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže na základě návrhu společnosti M7 Group S.A. (…) správní řízení ve věci povolení spojení soutěžitelů ve smyslu § 12 a násl. zákona č. 143/2001 Sb., o ochraně hospodářské soutěže a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Ke spojení soutěžitelů má dojít podle § 12 odst. 2 zákona tak, že Navrhovatel má získat možnost výlučně kontrolovat společnost UPC DTH S.à r.l.,“ informuje mimo jiné ÚOHS. Kromě Skylinku jsou na českém trhu také služby Digi TV a T-Mobile TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související