Satelitní služba Skylink vypnula zákazníkům programového průvodce, upozorňuje na nutné přeladění

17. září 2018

Klienti operátora mají čas do 24. září. Pokud si programy nenaladí na nových parametrech, přijdou o ně. Pochopitelně tak ale mohou učinit kdykoliv poté.

Satelitní služba Skylink, kterou provozuje lucemburská skupina M7 Group, vstoupila do další informační fáze, jenž upozorňuje zákazníky na nutnost přeladění některých stanic. Klientům bylo u stanic, jichž se tento krok týkat, odpojeno EPG, tedy takzvaný elektronický programový průvodce. Na daných kanálech, které mají za svým názvem uvedenou tečku, najdou diváci pouze informaci nutnosti přeladění těchto stanic. Ke změně EPG došlo jak v rámci názvu pořadů, tak i jejich anotace.

„POZOR! Tento program mění vysílací parametry! Do 24. 9. 2018 přelaďte satelitní přijímač! Instrukce: www.skylink.cz/preladeni a www.skylink.sk/preladenie. Nové parametry: Satelit - Astra 23,5°E; Kmitočet…,“ uvádí společnost M7 Group. U stanice Nautical HD, které se také přeladění týká, má programový průvodce jinou podobu. K dispozici je informace hned ve třech jazycích, protože tento kanál je k dispozici pro české, slovenské i nizozemské zákazníky. Klienti Skylinku už v uplynulých dnech přelaďovali kanály Prima +1 HD a JOJ Cinema +1 HD.

Satelitní služba Skylink informuje klienty o přelaďování.
autor: lukpo
Spustit audio

Související