Schwarzwaldradio oficiálně potvrdilo celoplošné šíření v německém DAB multiplexu

17. srpen 2016

Na území Čech budou moci toto rádio naladit všichni ti, kteří jsou v dosahu přeshraničního zásahu technologie DAB+ z Německa.

Schwarzwaldradio, oldies stanice z Bádenska-Württenberska, potvrdila oficiálně start v celoplošném digitálním vysílání DAB+ v Německu. O novince informovala své posluchače prostřednictvím webových stránek. Při příležitosti tohoto kroku, který nastane 1. září, upraví stanice také svůj program tak, aby vyhovoval potřebám celoplošné distribuce. Kromě klasických hitů a oldies se budou ve vysílání objevovat i turistické tipy a kuriozity z oblasti Schwarzwaldu (Černého lesa).

Na území Čech budou moci toto rádio naladit všichni ti, kteří jsou v dosahu přeshraničního zásahu technologie DAB+ z Německa, tedy například z vysílačů Dresden – Wachwitz, Chemnitz nebo Löbau – Schafberg. V úvahu tak připadá příjem na území zejména severních a části středních Čech, na západě republiky a části jižních Čech. Zájemce si musí zajistit příjem stanice ve vertikální polarizaci, kterou vysílače v Německu používají. Nutný je pochopitelně rozhlasový přijímač se standardem DAB+. V případě starších DAB zařízení uživatel stanici naladí, ale na programové pozici bude mít ticho.

autor: lukpo
Spustit audio