SeeJay Radio a Tip Rádio se vrátily do digitálního vysílání DAB+

2. únor 2016

Obě stanice jsou v multiplexu šířeny s datovým tokem 48 kbps, avšak s lepším stupněm komprese. Operátor RTI cz okruhy nešíří.

Komerční rozhlasové stanice SeeJay Radio a Tip Rádio je možné v České republice naladit opět prostřednictvím digitálního vysílání DAB+.

Do svého multiplexu je vrátila příbramská společnost Teleko. Ta kromě tohoto města pokrývá svým signálem také Prahu, severní Čechy (vysílač Milešovka), Liberec, východní Čechy (vysílač Černá hora), Brněnsko a Ostravsko.

Podrobnější informace o pokrytí jednotlivými vysílači mohou zájemci najít na webových stránkách operátora, konkrétně pod záložkou „Aktuální situace v ČR“. Majitelé starších přijímačů DAB sice stanice naladí, ale na programových pozicích nic neuslyší.

SeeJay Radio i Tip Rádio jsou v multiplexu šířeny s datovým tokem 48 kbps, což sice může působit jako horší zvukový zážitek, je nicméně použito modernějšího kódování PS+PSB, což znamená, že operátor může zvuk ještě více zkomprimovat.

První jmenovaná stanice se orientuje na taneční hudba, druhá pak je kombinací zahraniční a české muziky. Její hudební repertoár je poměrně široký. V multiplexu společnosti Teleko je u obou rozhlasových stanic vysílána takzvaná slideshow, tedy obrazové informace pro přijímače s barevným displejem. K dispozici jsou mimo jiné loga stanic a odkaz na internetový obchod operátora.

autor: lukpo
Spustit audio