Seejay Radio opět opouští pozemní digitální vysílání DAB+

30. srpen 2019

Stanice v minulosti měnila vlastnickou strukturu a uvedla ve vysílání i několik novinek. Provozovatel Seejay Radia provozoval v minulosti na platformě DAB+ i rodinné Tip Rádio.

Provozovatel digitální rozhlasové stanice Seejay Radio se opět rozhodl přerušit distribuci v pozemním vysílání DAB+. Informaci potvrdil na svých komunikačních kanálech operátor Teleko, který šíření tohoto tanečního kanálu zajišťoval. „Vážení posluchači digitálního rozhlasu TELEKO DAB multiplexu, od 1.9.2019 již u nás nenaladíte stanici Seejay rádio. Děkujeme kolegům z rádia za dosavadní úsilí při propagaci digitálního rozhlasového vysílání a budeme se těšit na případnou další spolupráci,“ uvedla firma v oficiálním sdělení.

Jak již bylo uvedeno výše, není to poprvé, kdy Seejay Radio přerušilo distribuci na platformě DAB+. Poprvé se tak stalo již koncem roku 2016, aby následně v listopadu 2017 bylo toto vysílání obnoveno. V téže době, kdy Seejay Radio opustilo multiplex operátora Teleko, došlo také ke změnám ve vlastnické struktuře. Za projektem stanice stál podnikatel Svatopluk Janík, který provozoval na platformě DAB+ tak rodinné Tip Rádio, jehož výraznou tváří byl zejména bavič Vladimír Hron. Ani tato stanice ale v digitálním éteru příliš dlouho nevydržela.

autor: lukpo
Spustit audio

Související