Senioři a opuštění lidé z projektu Ježíškova vnoučata touží i po interpretech ze Šlágr TV

29. listopad 2017

Novinářka Olga Štrejbarová si při jednom svém natáčení uvědomila, že opuštění lidé tvoří často až třetinu obyvatel domovů pro seniory. Vánoční dárek nedostali mnohdy roky.

Řada seniorů a osamělých lidí, kteří si chtějí nechat splnit přání v rámci charitativního projektu Ježíškova vnoučata, touží po vystoupení některé z kapel známé ze stanice Šlágr TV. „Lék na všechny neduhy aneb Šlágr je náš lék. Pro někoho rock, pro někoho pop. Pro nás je Šlágr jednička, co rozbuší naše srdíčka. Je pro nás útěkem od strastí a nemocí, co přináší nám věk, ale díky němu se vracíme do svých mladých let,“ píší například senioři z Domova v Lanškrounu.

Osazenstvo zmíněného domova důchodců ale není zdaleka jediné, které touží po vystoupení interpretů ze Šlágr TV. Stejně jsou na tom například i Marie, Eliška, Zdeňka, Marie a Hana z Dobré Vody u Českých Budějovic. Právě nedaleko odtud hudebník a podnikatel Karel Peterka se svou televizí, kterou nedávno doplnil i druhý program, působí. Setkání a písničku od Mariána a Danulky ze Šlágr TV by si pak přála paní Jiřina z Benátek nad Jizerou. S návštěvou z téže televize by byla potěšena i jednasedmdesátiletá Anička z Božic nebo Anna z Hostima.

Ježíškova vnoučata vznikla na podzim roku 2016 na dvorku Českého rozhlasu v Jihlavě. Novinářka Olga Štrejbarová si při jednom svém natáčení uvědomila, že opuštění lidé tvoří často až třetinu obyvatel domovů pro seniory. Vánoční dárek nedostali mnohdy roky a období svátků pro ně bylo spíš časem prázdnoty než radosti. Rozhodla se to změnit. Nápad byl na světě. Během loňských Vánoc se skupině dobrovolníků, nadšenců a přátel podařilo splnit zhruba 600 vánočních přání. Od knih přes předplatné časopisů, uzeniny a boty až po zážitková přání, jako návštěva zoo po čtyřiceti letech, návštěva divadelní vlásenkárny až třeba po jízdu na harleyi.

autor: lukpo
Spustit audio