Seznam.cz stoprocentně ovládl rozhlasové stanice Expres FM a Classic Praha

7. únor 2019

Doposud Seznam.cz vlastnil 67 %, přičemž původní majitelé si ponechali 33 % akcií. Stanice by se měly objevit také v DAB+ multiplexu Českých Radiokomunikací.

Společnost Seznam.cz, která mimo jiné provozuje stejnojmenný internetový rozcestník a celoplošnou Televizi Seznam, nově ovládá rozhlasové stanice Expres FM a Classic Praha ze sta procent. Doposud Seznam.cz vlastnil 67 %, přičemž původní majitelé si ponechali 33 % akcií. Již v minulém roce využil Seznam provázanosti svých médií a začal nabízet jejich zpravodajství právě na vlnách Expresu. Tuto stanici denně ladí 33 tisíc posluchačů, týdně dokonce téměř dvojnásobek. Classic Praha má na svých přijímačích naladěných 12 tisíc lidí.

„Stoprocentní začlenění obou rozhlasových stanic do Seznamu je logickým pokračováním loni nastavené spolupráce. Naším cílem je ponechat stávajícím posluchačům kvalitní hudbu, pro kterou rádia každý den ladí, a skrze důvěryhodné zpravodajství a vyšší podíl mluveného slova ve vysílání přilákat další publikum,“ vysvětlil Aleh Drohal, provozní ředitel Seznam.cz. V minulém roce oznámil Pavel Zima, místopředseda představenstva firmy a ředitel pro exekutivu a komunikaci, že stanice chtějí také podpořit digitalizaci rádia.

autor: lukpo
Spustit audio

Související