Seznam.cz vstoupil do DAB+ s další stanicí, začal zde šířit Classic Praha

4. březen 2020

Aktuální konfigurace multiplexu Českých Radiokomunikací neumožňuje vysílání doplňkových služeb včetně radiotextu a slideshow. Stanici je vyhrazen v rozhlasové síti datový tok 64 kbps. V tuto chvíli je v multiplexu šířeno dvanáct stanic.

Společnost Seznam.cz dnes zařadila na platformu DAB+ další rozhlasovou stanici. V multiplexu Českých Radiokomunikací je kromě Expres FM nově dostupné také rádio Classic Praha. Rozhlasové síť ČRa DAB+ je v tuto chvíli šířena pouze z vysílače Praha – Žižkov na kanálu 7A a Praha – Strahov na kanálu 10D. Druhá zmiňovaná lokalita do budoucna vytvoří jednofrekvenčních síť se Žižkovem. Její uvedení do provozu lze očekávat v následujících týdnech. 

V tuto chvíli nejsou u rozhlasové stanice Classic FM dostupné žádné doplňkové služby včetně radiotextu, slideshow apod. Konfigurace multiplexu ve stávající podobě to neumožňuje. Pokud bude chtít operátor do budoucna rozvíjet tuto síť na komerční bázi, pak se dá pochopitelně počítat se změnou. České Radiokomunikace plánují rozšíření multiplexu ČRo DAB+ do Plzně a Ostravy, s jiným operátorem se jednání nevedou. Classic je šířen s datovým tokem 64 kbps a zabezpečením EEP-2A.

autor: lukpo
Spustit audio

Související