Signál rádio změnilo v Mělníku FM kmitočet, původní analogovou frekvenci vypnulo

19. leden 2021

Posluchači v severočeském Mělníku, kteří ladili Signál rádio na kmitočtu 107 MHz, museli svá rádia nastavit nově na frekvenci 99.9 MHz. Tato změna přinesla drobné změny v dálkovém příjmu například na území Prahy.

Rozhlasová stanice Signál rádio vysílá od začátku letošního roku ve středočeském Mělníku na novém VKV kmitočtu 99,9 MHz místo dosavadní FM frekvence 107 MHz. Vysílatel o změně informoval ve stručně zprávě na svém webu. Posluchači, kteří se nacházejí v této oblasti, tak museli znovu proladit své analogové přijímače. Majitelům autorádií pak provozovatel stanice doporučil, aby původní programovou pozici odebrali a uložili ji znovu.

Majitelé analogových rádií, kteří mají možnost ke svému přijímači připojit venkovní anténu, tak mohou v této souvislosti zaznamenat některé změny. Například na pražském Jižním Městě je možné na vertikální anténu přijímat nově komerční stanici Kiss Rádio z lounské rozhledny Červený vrch označované též jako Stříbrník. Polepšila si i veřejnoprávní Vltava, kterou je možné naladit včetně doprovodných dat RDS z místního vysílače v Příbrami.

autor: lukpo
Spustit audio

Související