Silvestrovské koncerty na stanici 3sat už zákazníci T-Mobile TV neuvidí

20. prosinec 2017

Kanál vysílá nekódované na satelitu Astra ve standardním i vysokém rozlišení, v rámci německé nabídky DVB-T2 HD i v síti kabelového operátora UPC.

Pravidelnou dávku koncertů, které každý rok vysílá 31. prosince stanice 3sat, už zákazníci T-Mobile TV neuvidí. Firma se rozhodla stanici vyřadit ze své IPTV nabídky. 3sat vzniká jako společný projekt veřejnoprávních médií z Německa, Rakouska a Švýcarska. „Průběžně se snažíme naši nabídku vylepšovat a optimalizovat. 3sat jsme vyřadili kvůli nízké sledovanosti a malému zájmu našich zákazníků,“ potvrdil Tomáš Leixner z tiskového oddělení operátora.

3sat ovšem nemizí z území České republiky úplně, dostupný je nadále hned několika cestami. Díky satelitní distribuci ho je možné naladit z družice Astra ve standardním i vysokém rozlišení, a to v nekódovaném režimu. 3sat je taktéž šířen v rámci nabídky DVB-T2 HD z německých vysílačů Löbau a Dresden. Na jihu Čech je pak zachytitelný z Bavorska (vysílače Münich, Wendelstein). Ve standardním rozlišení má tento program ve své nabídce také největší kabelový operátor na trhu, společnost UPC Česká republika.

autor: lukpo
Spustit audio