Skupina Nova žádá o nové televizní licence, chce bez problémů vysílat také on-line

12. duben 2018

Minulý týden aktivovala komerční skupina v DVB-T multiplexu 2 technologii hybridního vysílání, která doposud fungovala pouze v síti operátora Digital Broadcasting.

Společnost TV Nova dodala koncem března letošního roku na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) pět žádostí o udělení licencí týkajících se takzvaných Zvláštních přenosových systémů (ZPS). Ty by měly do budoucna umožnit mediální skupině šířit bez problémů obsah také formou on-line distribuce. Pět doručených žádostí se konkrétně týká volně šířených programů Nova Action, Nova Cinema, Nova 2, Nova a Nova Gold.

„Vzhledem k tomu, že se nám ve stále větším rozsahu daří získávat licenční práva na šíření obsahu našich stanic Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Action a Nova Gold prostřednictvím internetu, požádali jsme RRTV o udělení příslušných vysílacích licencí,“ uvedla pro portál Digitální rádio mluvčí skupiny Nova Jana Ondrejechová. Ve spolupráci s Českými Radiokomunikacemi nedávno Nova aktivovala v DVB-T multiplexu 2 aplikace pro hybridní vysílání HbbTV, kterých by se měli brzo dočkat i majitelé přijímačů s DVB-T2 tunery.

autor: lukpo
Spustit audio