Šlágr TV má existenční problémy, přiznal Karel Peterka. Možná skončíme, vzkázal divákům

21. říjen 2018

Podle majitele Šlágr TV je malý zájem o prodávané CD nosiče a problém je i s reklamním zastoupením, které označuje publikum této stanice za staré.

Šlágr TV má existenční problémy a nutně potřebuje pomoc svých diváků. Pokud se tak nestane, hrozí, že tematická televize, která žije zejména z teleshoppingu, respektive prodeje CD nosičů, na konci roku skončí. V pátečním odpoledním vysílání Šlágr TV to uvedl přímo majitel a zakladatel stanice Karel Peterka. Hlavními důvody má být podle jeho slov nízký zájem o prodávané hudební nosiče a také postoj reklamních agentur, podle nichž je publikum Šlágru příliš staré.

Peterka si ve vysílání postěžoval mimo jiné na skutečnost, že Šlágr TV musí měsíčně platit miliony korun za distribuci signálu, aby se její vysílání dostalo ke každému divákovi. „Když odejdeme na satelit, tak budeme jenom na satelitu, ale další dva miliony diváků by nás nemohly chytit,“ uvedl Peterka ve značně emotivním rozhovoru, kterého se zúčastnila mj. také zpěvačka Jaroslava Stočesová alias Mára a hudební sestava Duo Aramis. Majitel televize Šlágr si také několikrát postěžoval na podle jeho slov nekalé praktiky konkurence.

Důvodem, proč podle Stočesové klesá zájem o prodej CD nosičů, měla být také aktivita jednotlivých interpretů, kteří jsou z vysílání Šlágr TV slyšet. Zpěvačka a moderátorka televize uvedla, že pokud nebudou tito umělci točit novou tvorbu, jejich písničky a videoklipy se přestanou ve vysílání hrát, protože zájem o ně začne opadat. „My vás potřebujeme hrát a potřebujeme prodávat novou muziku, vaše komplety,“ konstatovala Jaroslava Stočesová. Na její slova souhlasně navázal i samotný Peterka.

Zpěvačka televize Šlágr dokonce označila tuto stanici za fenomén a její případný konec přirovnala k požáru Národního divadla, ke kterému došlo koncem 19. století. Diváky zároveň vyzvala, aby se stali členy Šlágr klubu. „Že nám držíte palce, to je krásný, ale opravdu nám to nepomůže,“ apelovala na publikum se zoufalým výrazem ve tváři. „Opravdu hrozí, že Šlágr může na konci roku skončit. Nemáme nic. Chci, aby televize byla. Dali jsme do toho všechno. Bez objednávek a cédéček nebude moci Šlágr pokračovat,“ dodal Peterka.

autor: lukpo
Spustit audio

Související