Šlágr TV rozšířila hybridní vysílání HbbTV na další digitální platformu

7. únor 2017

Díky této technologii se k divákům dostal zcela nový stream Šlágr Dechovka a na obrazovky se vrátila TV Písnička.

Hybridní vysílání HbbTV od hudební televize Šlágr už mohou využívat nejen diváci v rámci terestrického vysílání – multiplex 3 Českých Radiokomunikací – ale také klienti největšího kabelového operátora u nás, tedy společnosti UPC Česká republika. Redakce webu Digitální rádio si tuto skutečnost ověřila monitoringem této platformy. Šlágr TV je šířena v kabelové síti operátora v režimu free-to-air, tedy nekódovaném režimu.

Jedinou významnou platformou, kde v současné době HbbTV od Šlágru chybí, je satelit, konkrétně tedy družice Astra 3B, pozice 23.5 stupně východně. Lze předpokládat, že i zde bude provozovatel kanálu do budoucna usilovat o to, aby svým divákům přístup k technologii umožnil. Šlágr TV nabízí v současné době v hybridním vysílání dvě aplikace. Jedná se konkrétně o stream zcela nového programu Šlágr Dechovka zaměřený na zájemce o dechovku a TV Písnička, která v minulosti byla dostupná krátce i v DVB-T a na satelitu.

„Počet televizorů disponujících HbbTV u diváků Šlágru nás velmi překvapila. Čísla jasně hovoří o tom, že i starší divácká skupina je dobře vybavena moderními technologiemi, což je příjemné zjištění," uvedl Robert Kvapil, obchodní ředitel Šlágru, a doplnil: „Odhadujeme, že v průběhu roku bude k dispozici průměrně okolo 80 tisíc zobrazení denně. Což dává značný prostor pro vlastní propagaci a i samozřejmě i pro komerční využití, o který je značný zájem.“ Kromě Šlágr TV využívá hybridní vysílání i Česká televize, Nova, Prima, Óčko a aplikace by v horizontu několika měsíců měla uvést i TV Barrandov.

autor: lukpo
Spustit audio