Sledujte přenos z odborné konference Digimedia 2019, digitálnímu rádiu bude věnovaný třetí blok

5. červen 2019

Akce nabídne na problematiku pohled vedení Českého rozhlasu, komerčních rádií i samotného regulátora ČTÚ. Chybět by neměli ani zástupci ministerstev kultury a průmyslu a obchodu.

Třetí blok konference Digimedia 2019, která se dnes opět po roce koná tradičně na Kavčích horách, se zaměří na digitální rozhlas. Jiří Duchač z Českého telekomunikačního úřadu představí stav příprav výběrových řízení na kmitočty ve III. pásmu a průběh mezinárodních koordinací regionálních kmitočtů pro DAB+, které by mohli být přiděleny již v tomto roce.

Technický ředitel Českého rozhlasu Karel Zýka sdělí, jak veřejnoprávní rozhlas bude rozšiřovat svoji digitální síť ČRo DAB+. Představu komerčních rádií o dalším postupu budou na DIGIMEDII prezentovat zástupci Asociace provozovatelů soukromého vysílání: generální ředitel Rádia Impuls Jiří Hrabák a šéf Radio United Martin Hroch. 

Pohled operátorů sítí DAB+ nabídnou Marcel Procházka z Českých Radiokomunikací, Tomáš Řapek ze společnosti Teleko Digital a Roman Kropáček ze společnosti RTI cz. O vývoji projektu dopravního Rádia Dálnice pohovoří Martin Roztočil ze společnosti Digital Broadcasting. K tématu digitálního rozhlasu by se měli na konferenci vyjádřit i zástupci ministerstev kultury a průmyslu a obchodu.

autor: lukpo

Související