Slováci chystají ke změnám v pozemním vysílání infokampaň, České Radiokomunikace vlastní televizi

25. duben 2019

Informační televizní kanál související s vypínáním DVB-T a přechodem na DVB-T2 budou České Radiokomunikace s největší pravděpodobností provozovat v Regionální síti 8.

Slovensko se připravuje na přelaďování vysílačů pozemní digitální televize, což souvisí s nutností uvolnění pásma 700 MHz. Společnost Towercom, která patří stejnému majiteli jako České Radiokomunikace, dnes při této příležitosti představila promo spot, jež bude diváky na nutnost změn upozorňovat. Tváří kampaně je slovenský herec Jozef Vajda, který ztvárnil řadu rolí v televizních filmech i na divadelních prknech.

Pozadu v oblasti informování diváků nezůstávají v souvislosti s vývojem pozemního vysílání ani České Radiokomunikace. Ty kromě seminářů pro specializované firmy a dopisy určené bytovým družstvům, jichž se týká problematika společných televizních antén, chystají také spuštění infokanálu, který bude upozorňovat na veškeré informace související s ukončením DVB-T a přechodem na DVB-T2. Jeho zařazení předpokládá naše redakce do Regionální sítě 8, kde se kapacita uvolnila po ukončení vysílání Tuty TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související