Slovenská televize změnila podobu hybridního vysílání HbbTV, obsah ale zůstal stejný

3. říjen 2018

Nové grafické zpracování je patrné jak u virtuálního červeného tlačítka, tak i v rámci celého menu. Podoba aplikací se však nezměnila.

Slovenská veřejnoprávní televize RTVS změnila od října grafickou podobu hybridního vysílání HbbTV, které mohou diváci využívat prostřednictvím tamního pozemního vysílání, na satelitu a také u vybraných kabelových operátorů. Novou podobu má konkrétně jak virtuální červené tlačítko na obrazovce, takzvaný red button, tak i celé menu. Samotný obsah HbbTV se ale nijak nezměnil a původní zůstává i grafické zpracování jednotlivých aplikací.

RTVS nabízí v hybridním menu aplikace Správy, Archiv, iRadio, Teletext a On-line. K dispozici jsou zde také již neaktuální položky Tour de France a MS ve futbale. Na nich chce veřejnoprávní vysílatel prezentovat možnosti, které technologie HbbTV přináší. Aplikaci MS ve fotbale měla například i Česká televize, stejně jako k hokejovému šampionátu. Vedle RTVS využívá HbbTV na Slovensku také Markíza a v pozemním vysílání i konkurenční JOJ.

HbbTV menu veřejnoprávní televize RTVS
autor: lukpo
Spustit audio

Související