Slovenská Trojka bude v Česku dostupnější, než se předpokládalo, zařadí ji například T-Mobile

20. prosinec 2019

Program je již připraven ke svému startu na on-line platformě 4NET.TV dodávající technické řešení internetové televize pro tuzemské operátory a dá se předpokládat, že nebude chybět ani v aplikaci pro Apple TV a hybridní službě Otta.

Třetí okruh Rozhlasu a televize Slovenska, který odstartuje v neděli 22. prosince, bude pro české diváky snáze dostupný, než se původně předpokládalo. Přesto, že stanice měla být podle původního avíza k dispozici pouze tamním divákům, její zařazení potvrdila portálu Digitální rádio například společnost T-Mobile. Promo smyčka Trojky HD je již v tuto chvíli k dispozici v IPTV. Přístup k programu získá operátor díky úzké spolupráci se sesterskou společností Slovak Telekom patřící do skupiny Deutsche Telekom.

Čtěte také

„Momentálně běží testovací smyčka a oficiální vysílání bude zahájeno 22. 12. 2019. Trojku budou moci sledovat uživatelé od tarifu XS a výše na všech platformách, kromě Mobilní TV. Bude tak kopírovat dostupnost Jednotky a Dvojky RTVS,“ uvedl Jiří Janeček z tiskového oddělení T-Mobile. Na šíření Trojky se dohodl s Rozhlasem a televizí Slovenska také Skylink, největší satelitní služba na našem trhu. Program ovšem bude ve standarním rozlišení k dispozici pouze pro klienty s aktivním slovenským regionem.

Lze předpokládat, že další možností, jak se na satelitu Astra dostat k obsahu Trojky, bude hybridní služba Otta. Její aktivace je sice nutná přes slovenskou IP adresu, nicméně platforma sama o sobě už v Česku funguje zcela bez omezení. Majitelé přijímačů s podporou technologie HbbTV mají v tuto chvíli přístup ke kanálům Jednotka HD a Dvojka HD. Vlastní RTVS aplikaci má v seznamu i streamingová platforma Apple TV. Obsah Trojky by měl být do ní doplněn později. V neposlední řadě nelze opomenout ani firmu 4NET.TV solutions.

Pardubická společnost dodává své technické řešení pro řadu internetových služeb v Česku. Jejím klientem je například Digi Czech Republic se svou platformou Digi2GO. Na 4NET.TV se již objevila v seznamu kanálů Trojka jak ve standardním tak i vysokém rozlišení. Důležitým distribučním kanálem nového veřejnoprávního okruhu RTVS bude pochopitelně pozemní vysílání DVB-T a DVB-T2. Veškeré detaily o změnách, které se startem tohoto programu souvisí, zveřejnil na svém webu operátor Towercom, tamní obdoba Českých Radiokomunikací.

autor: lukpo
Spustit audio

Související