Slovenská TV Osem začala odlišovat verzi s vysokým a standardním rozlišením

16. prosinec 2016

Televize pravděpodobně přejde na nativní HD formát později. Podle pozorování naší redakce se v tuto chvíli vůbec ve vysokém rozlišení nevysílá.

Slovenská TV Osem, která je mimo jiné zaměřena na pořady spojené s věšteckou tematickou, začala odlišovat verzi s vysokým a standardním rozlišení. U první jmenované mutace se objevil pod logem symbol „HD“. Tento krok souvisí s plánovaným vypnutím standardního rozlišení u tohoto programu, které proběhne na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, 31. prosince.

TV8 HD

Televize pravděpodobně přejde na nativní HD formát později. Podle pozorování naší redakce se v tuto chvíli vůbec ve vysokém rozlišení nevysílá. Jde pouze o převod ze standardní kvality obrazu. Stejným způsobem je na družici Astra šířen i kanál TA3 HD. Ten již avizoval, že nativní formát plánuje nasadit v průběhu příštího roku. Díky pouhému překlopení z SD do HD kvality bez investicí do změn ve vysílacím řetězci bude obrazová kvalita nízká. S vyšším rozlišením se v obraze logicky více projeví chyby.

autor: lukpo
Spustit audio