Slovenské komerční rádio Europa 2 začalo vysílat na satelitu Astra 3B

1. únor 2022

Nabídka slovenských rozhlasových stanic dostupných prostřednictvím satelitní pozice 23,5 stupně východně, družice Astra 3B, se rozšířila o další program. Od 1. února zde vysílá v několika verzích i komerční rádio Europa 2. Stanice je k dispozici tradičně v nekódovaném módu.

Slovenské komerční celoplošné rádio se objevilo v jednom z DVB-S2 multiplexů společnosti Towercom, kde si mohou zájemci naladit i celou řadu dalších rozhlasových programů včetně RTVS, Rádia Jemné, Rádia Lumen, ale také tuzemského Rádia Beat nebo Country Radia. Europa 2 je na satelitu Astra 3B k dispozici ve třech verzích, a to Sever, Východ a Západ. Rozhlasové stanice jsou šířeny na stejné družici jako placené televize Skylink.

Europa 2 o sobě na webu píše, že je třetí nejposlouchanější stanicí na slovenském trhu a jedničkou mezi rádii šířenými online. Podle informací dostupných na portálu europa2.sk disponuje rádio v současné době čtrnácti analogovými frekvencemi v pásmu FM po celém Slovensku. Stanici je možné v České republice naladit kromě satelitu nebo internetu například i u vybraných kabelových operátorů nebo v nabídkách internetové televize.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12363/V, SR 29500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související