Slovenské kontroverzní stanici INTV hrozí odebrání licence, v hledáčku ji má regulátor

12. říjen 2016

Program šířila v minulosti na své kapacitě i satelitní služba Skylink. Kanál zde byl dostupný nekódovaně ve standardním rozlišení.

Slovenská stanice INTV, která se do paměti tamních diváků zapsala zejména spojením s kontroverzním občanským sdružením Slobodný vysielač, přijde s velkou pravděpodobností o licenci. Vyplývá to ze zápisu z aktuálního zasedání Rady pro vysílání a retransmisi (RVR), které se konalo včera, v úterý 11. října. Je však třeba zmínit, že INTV nevysílá již několik měsíců, protože jí postihli existenční problémy. Na své kapacitě ji šířila krátce i satelitní služba Skylink.

„Na dnešním zasedání Rada pro vysílání a retransmisi zahájila správní řízení proti vysílateli IN TV, s.r.o. (Programová služba IN TV) ve věci možného porušení § 54 odst. 2 písm. a) ZVR v souvislosti s možným nevysíláním programové služby během kalendářního roku nepřetržitě déle než 30 dní a ve věci možného porušení § 13 odst. 1 písm. b) ZVR v souvislosti s možným ukončením pozemního vysílání bez oznámení Radě,“ konstatoval regulátor. INTV nebyla šířena v multiplexech operátora Towercom (celoplošná distribuce), ale ve své nabídce ji měl jeden z provozovatelů regionálních multiplexů.

autor: lukpo
Spustit audio