Slovenské Rádio Liptov vysílá opět digitálně, v DAB+ multiplexu společnosti AVIS

13. květen 2020

Stanice je šířena v rozhlasovém multiplexu na kanálu 10B z vysílače Banská Bystrica – Panský diel. Na svých webových stránkách se charakterizuje jako soukromý nezávislý regionální program zejména se zaměřením na Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Liptovský Hrádok.

Slovenská rozhlasová stanice Rádio Liptov vysílá opět digitálně. Od tohoto týdně je znovu součástí digitálního multiplexu DAB+ společnosti AVIS. Informoval o tom portál SatelitnáTV.sk. Důvodem přerušení distribuce stanice v lednu tohoto roku byla absence odpovídající licence. Rádio Liptov mezitím potřebné oprávnění získalo, a tak se mohlo na platformu pozemního digitálního rozhlasu vrátit. Program je šířen z vysílače Banská Bystrica – Panský diel na kanálu 10B výkonem 3 kW.

Rádio Liptov se na svých webových stránkách charakterizuje jako soukromá nezávislá regionální rozhlasové stanice. Svým zpravodajstvím se zaměřuje zejména na Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Liptovský Hrádok. Stanice každou hodinu přináší aktuální informace z regionu, přičemž nezapomíná ani na Slovensko. Hudební produkce je zaměřena na hity let osmdesátých, devadesátých i ty aktuální. Struktura vysílání je zaměřena na místní informační prostředí a společenské zájmy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související