Slovinské Radio Maxi vstoupilo do tamní nabídky digitálního rozhlasu DAB+

30. říjen 2018

V současné době obsahuje multiplex šestnáct rozhlasových stanic a je již téměř plně obsazen. Digitální síť je možné zachytit při zlepšených podmínkách v ČR i na sousedním Slovensku.

Nabídku pozemního digitálního rozhlasu ve Slovinsku rozšířila tamní rozhlasová stanice Radio Maxi. Jedná se celkem již o šestnáctou stanici v síti „Slovenia DAB+ R1“. Na novinku upozornil portál Digitalniradio.si. Stanice je k dispozici s datovým tokem 48 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Slovinský rozhlasový multiplex je šířen z několika vysílačů ve III. pásmu na kanálu 10D a při zlepšených podmínkách je možné ho chytit na sousedním Slovensku, jeho příjem však byl potvrzen také v České republice.

Přesto, že Radio Maxi je již šestnáctým rozhlasovým programem v této síti, multiplex ještě není obsazen ze sta procent. Podle portálu Digitalniradio.si je v současné době kapacita digitální sítě naplněná z 90,3 %. Operátor RTV Slovenia má v současné době v provozu vysílače Krim, Krkavec, Malič Laško, Nanos, Plešivec, Pohorje, Tinjan a Trdinov vrh. Rozhlasový multiplex „Slovenia DAB+ R1“ je v provozu od září 2016. K dispozici jsou v něm veřejnoprávní i několik komerčních programů. Aktuální obsazení sítě je k dispozici na portálu Wohnort.org.

autor: lukpo
Spustit audio

Související