Španělskou fotbalovou La Ligu získal provozovatel satelitní služby Digi TV

7. únor 2016

Vysílací práva se týkají aktuální a také příštích dvou sezón, tedy v letech 2016/2017 a 2017/2018.

Exkluzivní vysílací práva na španělskou fotbalovou La Ligu získal pro území České republiky provozovatel satelitní služby Nová Digi TV, skupina Lama Energy, vlastnící tohoto operátora prostřednictvím firmy Digi Czech Republic. Dohoda se týká aktuální a také příštích dvou sezón, tedy v letech 2016/2017 a 2017/2018.

Vysílání přenosů ze španělské La Ligy spustí operátor v nejbližších dnech. Přenosy budou diváci sledovat ve vysokém rozlišení (HDTV) na kanálu Digi Sport 3 a v SD kvalitě na kanálu Digi Sport 4. Diváci se mohou těšit i na pondělní sestřihy kola a magazíny La Liga Show a La Liga World.

„Průběžně sledujeme a vyhodnocujeme zájem našich sportovních fanoušků a snažíme se přinášet program podle jejich přání,“ uvedl Vladimír Rusnák, výkonný ředitel Digi Czech Republic, a doplnil: „V nedávném diváckém průzkumu jsme si ověřili silný zájem o španělskou La Ligu a jsme rádi, že jejím příznivcům žádané fotbalové přenosy můžeme nyní skutečně poskytnout. Nová Digi TV je jediná televizní platforma, na které lze v České republice sledovat jak španělskou La Ligu, tak i anglickou Premier League.“ Druhou zmiňovanou soutěž pak v rámci IPTV vysílá i operátor O2 Czech Republic.

autor: lukpo
Spustit audio