SPI International pořídila nový obsah pro svůj Ultra HD kanál FunBox 4K

11. říjen 2016

The Barber of Seville je teprve druhou operou zaznamenanou ve formátu Ultra HD. Natočena je i s vysokým dynamickým rozsahem HDR.

Společnost SPI International, která je mimo jiné provozovatelem stanic pod hlavičkou FilmBox, nakoupila nový obsah pro svůj Ultra HD kanál FunBox 4K. Ten je prozatím stále v nekódovaném režimu šířen na satelitní pozici 13 stupňů východně, družice Hotbird. SPI se podařilo získat cyklus Royal Jewellers a záznam opery The Barber of Seville. Ultra HD rozlišení přináší čtyřikrát vyšší kvalitu než doposud běžně užívaný formát Full HD. Divák potřebuje pro sledování těchto stanic speciální přijímač.

Osmidílná série Royal Jewellers představuje přední umělce a odborníky ze světa bižuterie. Jde o jediný formát, který dá nahlédnout do zákulisí fungování nejdůležitějších klenotnictví světa. Kostas Metaxas, který za tvorbou cyklu stojí, spolupracoval s takovými jmény jako například Robert Mouawad, Nick Paspaley, Laurence Graff, Maria Gaspari nebo BHP Billiton Diamonds. Záznam opery The Barber of Seville je pořízen nejen ve formátu Ultra HD, ale zároveň i s vysokým dynamickým rozsahem (HDR). Divák tedy při sledování získá mimořádný obrazový zážitek a pocit realističnosti. Představení bylo pořízeno v turýnském Teatro Regio z osmi různých úhlů. Jde o druhou operu, kterou SPI získala ve 4K rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio