Společným tancem vyvrcholí mezinárodní projekt #SayHi

19. listopad 2021

Posluchači Rádia Junior, stanice Českého rozhlasu pro děti, si 19. listopadu 2021 zatančí spolu s dětmi ve více než deseti evropských zemích. Taneční akcí vyvrcholí mezinárodní projekt na podporu přátelství #SayHi pořádaný pod záštitou Evropské vysílací unie. Přesně v 16 hodin zazní ve vysílání Rádia Junior česká verze společné písně a malí i velcí posluchači si budou moci zatančit v reálném čase.

Projektu #SayHi, tanci a přátelství se bude Rádio Junior věnovat celý den. Od 12.00 je na webu a sociálních sítích Rádia Junior ke zhlédnutí video, které dokumentuje, jak společnou taneční sestavu trénovaly děti napříč Českou republikou i krajané v zahraničí.

V 15.45 odstartuje speciální živé vysílání, jímž posluchače spolu s moderátorem Michalem Zelenkou provedou zpěváci Ben & Mateo. Ti také nazpívali českou verzi společné písně nazvanou Buď sám sebou, jež v 16.00 zazní ve vysílání a posluchači Rádia Junior si zatančí všichni společně.

Čtěte také

Finálový den projektu #SayHi je vyvrcholením několikatýdenní kampaně proti šikaně a na podporu přátelství mezi dětmi, do níž se zapojili veřejnoprávní vysílatelé z deseti evropských zemí, mimo jiné například britská BBC či německá ZDF. #SayHi propojuje děti bez ohledu na fyzické hranice pomocí společných prvků – písně, přezpívané do národních jazyků, a jednoduché taneční choreografie, kterou v rámci nejrůznějších happeningů tančí desetitisíce dětí napříč Evropou.

„Ten tanec mě baví. Je to dobrá píseň, protože se cítím nabitý energií. A i ten, kdo si nevěří, jestli umí tancovat, to nakonec zvládne a zapojí se,“ dodává posluchač, který se do #SayHi zapojil s celou třídou.

„Mám radost, že jsme opět mohli být součástí tak krásného projektu, je inspirující vidět, s jakou radostí a vervou se zapojují děti nejen v Česku. Společný mezinárodní tanec už je jen potvrzením toho, že i v dnešní nelehké době se děti mohou semknout a táhnout za jeden provaz,“ říká šéfredaktor Rádia Junior Adam Kebrt.

Veškeré informace o projektu #SayHi a o společném finále najdete na webu Rádia Junior.

Spustit audio

Související