Spolková země Meklenbursko-Přední Pomořansko s lepším pokrytím veřejnoprávní DAB+ sítě NDR

24. červenec 2020

Nový vysílač Grevesmühlen-Hamberge dodává tyto programy pro oblasti Lüdersdorf, Selmsdorf, Bad Kleinen a Gadebusch. Majitelé DAB+ přijímačů si mohou naladit jak původní analogové stanice, tak i čistě digitální okruhy.

Severozápadní část německé spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko se dočkala kvalitního pokrytí signálem veřejnoprávního DAB+ multiplexu NDR. Nový vysílač Grevesmühlen-Hamberge na kanálu 12B s výkonem 2,5 kW dodává tyto programy pro oblasti Lüdersdorf, Selmsdorf, Bad Kleinen a Gadebusch. V dalších regionech, jako je Rehna, Dassow, Boltenhagen, Klütz a Grevesmühlen, kde doposud bylo zajištěno kvalitní pokrytí pouze v exteriéru, už si lze stanice NDR naladit i uvnitř budov, takzvaný indoor příjem. Nově je pokryta i dálnice A20 v úseku Bad Segeberg a Anklam.

Majitelé digitálních rádií si mohou nově naladit jak stanice dostupné v analogovém vysílání VKV/FM - NDR 1 Radio MV, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY; tak i ty čistě digitální - NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial. K dispozici jsou dále doplňkové služby včetně dopravních informací a slideshow, tedy obrázky související s programem. Může se jednat například o logo stanice, moderátora ve vysílání, právě hraný singl a tak dále. Posluchači navíc získají vysílání zmíněných okruhů v prvotřídní zvukové kvalitě – všechny jsou k dispozici s datovým tokem 104 kbps s kódováním HE-AAC, verze 1.

autor: lukpo
Spustit audio

Související