Veřejnoprávní rozhlas NDR uvolnil v Dolním Sasku jeden z kanálů blokovaný DAB+

10. červen 2020

Vysílač Visselhövede byl nově přeladěn na kanál 9B. Své digitální přijímače tak museli přenastavit posluchači v regionech Schneverdingen, Soltau, Fallingbostel, Walsorde nebo Verden.

Německý veřejnoprávní rozhlas NDR uvolnil ve spolkové zemi kanál 6A, který doposud sloužil pro potřeby digitálního rádia DAB+. Vysílač Visselhövede, jenž ho využíval, byl nově přeladěn na kanál 9B. Své digitální přijímače tak museli přenastavit posluchači v regionech Schneverdingen, Soltau, Fallingbostel, Walsorde, Verden / Kirchlinteln, Ottersberg / Sottrum, Rotenburg (Wümme), Scheeßel a Visselhövede / Neuenkirchen. Technické parametry vysílače se nezměnily – jeho výkon je 10 kW ve vertikální polarizaci.

Díky změně kanálu vysílače Visselhövede tato kóta nově funguje na stejné frekvenci jako například stanoviště v oblastech Stade, Rosengarten, Lüneburg a Bispingen. Programová nabídka zahrnuje okruhy NDR vysílané také prostřednictvím pásma VKV/FM, jako je NDR 1 Dolní Sasko, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY. Kromě toho mohou majitelé DAB+ rádií poslouchat výhradně digitální stanice NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial. Kromě kanálu 9B vysílá multiplex NDR NDR také na kanálech 7A, 8D, 10A, 11B a 12A.

autor: lukpo
Spustit audio

Související