Sport 5 ve vysokém rozlišení od listopadu, k dispozici bude v placených službách

5. prosinec 2018

Vyšší obrazovou kvalitu chce provozovatel původně pouze motoristického kanálu nabídnout jako bonus divákům oproti pozemnímu šíření.

Operátoři placených služeb, kteří budou mít zájem šířit Sport 5 ve vyšší obrazové kvalitě, ho mají k dispozici ve Full HD kvalitě od listopadu. Portálu Digitální rádio to potvrdil Petr Schreier, výkonný ředitel stanice. Už od srpna si mohli operátoři toto rozlišení vyzkoušet v testovacím režimu, a to v různých kvalitách kódování. Cílem je nabídnout v placené televizi vyšší obrazovou kvalitu Sport 5 než v DVB-T. Na stejném modelu postavila v poslední době vysílání svých HD kanálů například také mediální skupina Mafra.

Sport 5 v současné době zpracovává a vysílá v nativním HD formátu vše s výjimkou archivních materiálů. Další novinkou, na kterou portál Digitální rádio upozornil Schreier, je, že většina premiérových pořadů se vysílá také online na sociální síti Facebook prostřednictvím oficiálního profilu Sportu 5. Následně jsou pořady umístěny do archivu, kde si je mohou diváci kdykoliv přehrát zpětně. Sport 5 připravil pro své příznivce i vyhledávací portál se sportovními akcemi v jejich okolí, případně podle disciplíny, času nebo místa konání. 

„V roce 2019 se budeme dále snažit přinášet divákům sportovní bonbónky z celého světa, ale naší prioritou je nadále český sport. V tuto chvíli pokračujeme ve vysílání mezinárodní hokejové soutěže EBEL. Na Vánoce připravujeme sérii cestopisů. Samozřejmě se budeme i nadále věnovat bojovým sportům v živých přenosech z Muaythai, MMA, K1 a boxu. Stále vysíláme Fast Lane - medailónky aktuálních jezdců F1 - a budeme vysílat nadále i Inside line - pohled do zákulisí týmů této soutěže,“ uvedl pro Digitální rádio mimo jiné výkonný ředitel Peter Schreier.

autor: lukpo
Spustit audio

Související