Sportovní televize 213 odstartuje na satelitu Astra v HD, bude nekódovaná

5. duben 2017

Stanice vysílá slovenské ligy z basketbalu, hokeje, fotbalu, házené, vodního póla, hokejbalu a podporuje vrcholné mládežnické sportovní akce.

Slovenský sportovní kanál 213 bude šířen od 15. dubna na satelitu Astra 3B, pozice 23.5 stupně východně, ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Jedná se o stejnou družici, z níž jsou dostupné i programy platformy Skylink a její nizozemské sestry Canal Digitaal. 213 bude k dispozici v režimu free-to-air, tedy nekódovaně. Program tedy budou moci sledovat i ti, kteří nejsou zákazníky Skylinku. Datový tok stanice by měl být 5 Mbps.

Stanice 213 vysílá slovenské ligy z basketbalu, hokeje, fotbalu, házené, vodního póla, hokejbalu a podporuje vrcholné mládežnické sportovní akce. V červnu odvysílá zápasy domácí Hokejbalové reprezentace na MS z Pardubic, tak MS v inline hokeji, které se budou konat v Bratislavě, či tenisový turnaj ATP Tatry Poprad. V České republice byla doposud stanice snadno dostupná ze satelitu Thor, pozice 1 stupeň západně, kde je ovšem k dispozici pouze ve standardním rozlišení. Primárně vysílání cílí na slovenské diváky.

Parametry příjmu (od 15. dubna): Astra 3B (23.5 stupně východně), 12363/V, SR 29500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio