Stanice ČT3 bude dostupná ve dvou DVB-T2 multiplexech, testovat začne už zítra

19. březen 2020

Program bude k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu a půjde prozatím o statickou obrazovku. Řádné vysílání bude zahájeno v pondělí 23. března úderem deváté hodiny ranní.

Od pátečního poledne, tedy od zítřka, si budou moci diváci pozemního vysílání naladit v DVB-T2 multiplexu 21 a Přechodové síti 11 programovou pozici ČT3. Půjde prozatím o statickou grafiku, řádné vysílání bude zahájeno v pondělí 23. března úderem deváté hodiny dopolední. Nová stanice určená seniorům a vysílající v době pandemie koronaviru bude k dispozici ve vysokém rozlišení Full HD. Program bude postupně zařazován i do placených nabídek. Tento krok již potvrdila například O2TV.

Vysílání ČT3 se bude opírat o tři základní pilíře: praktické rady přinesou tematické magazíny, které diváci naleznou v programu vždy v devět hodin ráno a ve tři a v pět hodin odpoledne. Zpravodajský blok, sdílený s Jedničkou a ČT24, vstoupí do vysílání vždy v poledne. Po zbytek dne bude pro diváky připraven výběr ze zlatého televizního fondu, ikonické seriály i zábava, například oblíbené komedie, seriály, talkshow nebo záznamy koncertů natočených od šedesátých do devadesátých let.

autor: lukpo
Spustit audio

Související