Stanice Epic Drama a Polsat Viasat History ukončily šíření v polském DVB-T, nahradila je Red Carpet TV

4. leden 2021

Obyvatelé Moravskoslezského kraje, kteří jsou v dosahu lokálního polského multiplexu TVT, se dočkali ke konci roku 2020 změn v jeho programové nabídce. K vyřazení placených programů, jež však byly na této platformě k dispozici volně, došlo po dvou letech.

Se závěrem roku 2020 bylo ukončeno vysílání placených kanálů Epic Drama a Polsat Viasat History v polském lokálním DVB-T multiplexu L2. Zajímavostí je, že oba programy byly v této síti šířeny zcela volně, tedy bez kódování. Multiplex operující na 47. kanálu si může naladit i část obyvatel Moravskoslezského kraje, kteří jsou v dosahu signálu vysílačů Rybnik / Chwałowice a Ornontowice / KWK Budryk. Nekódovaná distribuce vydržela v polské síti na dané poměry dlouhou dobu – probíhala od poloviny října roku 2018.

Aktuálně je v multiplexu Televize TVT dostupných kromě stejnojmenné stanice sedm programů. Jedná se o TVN HD, TVN7 HD, Stars TV, Eska TV Extra, TV Okazje a nově také Red Carpet TV. „Red Carpet je nový kanál o celebritách, showbiznisu, kultuře a umění,“ představuje stanici její provozovatel na sociální síti Facebook. Stanice byla doposud dostupná zejména prostřednictvím placených nabídek, jako jsou platformy nc+, UPC, Netia, Vectra a některé další. Pozemně je k dispozici ve standardním rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio

Související