Překvapení v DVB-T nedaleko hranic: Kanály Epic Drama a Polsat Viasat History vysílají volně

16. říjen 2018

Obě stanice jsou běžně součástí placených nabídek u našich severních sousedů. V multiplexu L2 jsou k dispozici pouze ve standardním rozlišení.

V DVB-T nabídce z Polska se minulý týden objevily zcela nečekaně programy Epic Drama a Polsat Viasat History. Obě stanice jsou nově součástí lokálního multiplexu L2, který je šířen z vysílačů Ornontowice a Rybnik na kanálu 47. Portál Digitální rádio na kuriózní novinku upozornil jeho čtenář Jaroslav, který televizní síť na území Moravskoslezského kraje přijímá. Stanice Epic Drama a Polsat Viasat History jsou placenými kanály, běžně jsou tedy kódované.

V polském lokálním DVB-T multiplexu L2 došlo zároveň k ukončení šíření stanice polské rodiny 4fun, jmenovitě tedy programů 4fun.tv a 4fun Dance. Programová nabídka tak kromě nově zařazených televizí čítá také TVT, která multiplex provozuje, Stars.TV, TVN HD, TVN7 HD, VOX Music TV a Eska TV Extra. Otázkou je, jak dlouho stanice Epic Drama a Polsat Viasat History v nabídce zmíněné digitální sítě vydrží. Oba kanály jsou k dispozici pouze v SD kvalitě.

Obsah polského DVB-T multiplexu L2
autor: lukpo
Spustit audio

Související