Stanice Markíza International skončí v nabídce velkého českého operátora

6. prosinec 2018

O ořezanou českou verzi slovenské televize nebyl mezi klienty O2TV zájem. V nabídce služby se od února objeví dětská televize Tuty.

Markíza International, tedy česká verze slovenské televize Markíza ořezaná o veškerou akviziční tvorbu a složená výhradně z původních pořadů, zmizí od příštího roku z nabídky společnosti O2 Czech Republic. Portálu Digitální rádio tuto skutečnost potvrdila Jitka Pajurková z tiskového oddělení firmy, která má komunikaci O2TV na starosti. Termínem pro vyřazení Markízy International se stane 1. únor 2019. Program byl v nabídce dostupný pouze ve standardním rozlišení. 

Co vede O2 k vyřazení stanice z nabídky? Je to její dlouhodobě nízká sledovanost. „Naše strategie ve skladbě programové nabídky je stále stejná – jednotlivé kanály dlouhodobě sledujeme a vyhodnocujeme jejich sledovanost. V případě, že je kanál málo sledovaný, rušíme jej nebo nahrazujeme kanálem, o který mají diváci O2TV zájem. Proto k 1. únoru 2019 končí Markíza International na kanále 135 a naopak na kanále 100 najdou diváci mající tarif L či XL stanici Tuty TV,“ uvedla Pajurková.

autor: lukpo
Spustit audio

Související