Stanice MTV Music 24 přešla na širokoúhlý formát, nejde o jedinou změnu tohoto kanálu

29. leden 2019

Tematická televize kompletně proměnila také svůj vizuál. Logo i informační lišty se sladily do stylu, který mají i ostatní tematické kanály MTV.

Společnost MTV Networks realizovala dnes několik minut po jedenácté hodině dopolední plánovaný přechod svého tematického kanálu MTV Music 24 do širokoúhlého formátu. Stanici mohou mj. sledovat klienti satelitní televize freeSAT. Nejde o jedinou uskutečněnou změnu. Oproti dopředu avizované novince došlo i ke proměně vizuálu tohoto programu. MTV Music 24 nyní používá na obrazovce logo v šedivém odstínu a celý svůj název. Zároveň došlo ke sladění vizuálního stylu informačních lišt s ostatními hudebními programy z rodiny MTV. 

Vedle loga stanice se nově objevuje i název bloku, který aktuálně MTV Music 24 vysílá. V souvislosti s provedenou změnou je třeba si položit otázku, jaký má nyní vysílání tohoto programu smysl, protože stejnou službu prakticky zastoupí MTV Hits a je také bez reklam. Obrazová kvalita MTV Music 24, tedy rozlišení 544x576 bodů, je velmi diskutabilní. Na velkých zobrazovačích je vizuální stránka vyloženě mizerná. Na čase by proto bylo, aby provozovatel kanálů začal vážně uvažovat o startu HD verzí tematických kanálů MTV.

Obrazová (ne)kvalita je nezpochybnitelným mínusem stanice MTV Music 24.
autor: lukpo
Spustit audio

Související