Stanice Óčko Expres HD už vysílá v nativním vysokém rozlišení

16. listopad 2018

Další tematické kanály z rodiny Óčko budou brzo tuto stanici následovat. Óčko Expres je primárně zaměřené na metropolitního diváka. Dříve bylo svázanou s pražskou stanicí Expres FM.

Óčko Expres se stalo prvním hudebním kanálem skupiny Mafra, který je dostupný v nativním vysokém rozlišení. Nedochází tedy u něho k přepočtu do této kvalitu obrazu, ale obsah v jeho programu už je takto natočen a prochází prakticky beze změny vysílacím řetězcem stanice. Stanice Óčko Expres už je v HD kvalitě dostupná řadu let u největší kabelové firmy na trhu, společnosti UPC Česká republika, doposud šlo ale pouze o takzvaný upscale, tedy přepočet do vysokého rozlišení.

Divák pozná HD kvalitu u Óčka Expres na první pohled. Postačí, pokud se podívá na logo a doprovodné informace. Ve vysokém rozlišení už je dostupná také grafika a videoklipy novějšího data. U staršího materiálu dochází k přepočtu do HD kvality. Do vysokého rozlišení budou brzo převedeny i kanály Óčko a Óčko Star, od počátku v něm bude dostupná i nová stanice Óčko Black. Ta by měla odstartovat krátce po obdržení licence od vysílací rady, k čemuž by mělo dojít ještě do konce roku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související