Stanice Óčko Black odstartuje ještě letos, vysílání kanálů v HD nepadlo

4. říjen 2018

Čtvrtá hudební televize mediální skupiny Mafra má cílit na fanoušky R’n’B, soulu, hip-hopu nebo reggae. Stanice má být určena pro distribuci v placených službách.

Stanice Óčko Black, čtvrtý program náležící k rodině hudebních kanálů Óčko, má odstartovat ještě v letošním roce. Informoval o tom portál Mediaguru.cz. Óčko Black se má, jak již z jeho názvu vyplývá, zaměřit na žánry, jako je R’n’B, soul, hip-hop nebo reggae. Žánrově tak připravovaná stanice doplní programy Óčko, Óčko Star a Óčko Expres. Detailní podoba kanálu má být zveřejněna později. Žádost o udělení licence se zatím na webu vysílací rady neobjevila.

Mediální skupina Mafra, která hudební kanály Óčko vlastní, připravuje také jejich překlopení do vysokého rozlišení. Původní termín spuštění, jenž portál Digitální rádio avizoval již na jaro letošního roku, se nakonec zpozdil, a to z důvodu některých nutných úprav ve vysílacím řetězci. HD rozlišení by se tak nakonec mohli diváci u Óček také dočkat ještě v letošním roce. Konkurenční hudební stanice Power TV už v HD kvalitě vysílá.

autor: lukpo
Spustit audio

Související