Stanice Oldie Antenne použila v DAB+ podobný trik jako skupina Nova v multiplexu 24

19. květen 2022

Mediální skupina Nova v minulosti našla způsob, jakým se u některých přijímačů dostat na přední programové pozice, na první pozici měla prázdný znak. Podobný trik použila i rozhlasová skupina Antenne Bayern v DAB+ u svého nového tematického okruhu Oldie Antenne. Nakonec od něj však upustila.

Oldie Antenne místo písmene O na pozici prvního znaku používala do konce dubna znak 0. Díky tomu se tak stanice dostala na přední pozice DAB+ přijímačů a byla preferována oproti ostatním stanicím. Všiml si toho portál Satellifax. Program je šířený na platformě DAB+ například v Severním Porýní-Vestfálsku, do budoucna zasáhne jeho přeshraniční signál i české území. Vysílatel plánuje vstup do chystané celozemské sítě v sousedním Sasku.

Označení 0ldie Antenne však už stanice v současné době nepoužívá a identifikuje se správně jako Oldie Antenne. Podle neoficiálních informací bylo toto označení skutečně záměrem a součástí marketingové kampaně, aby si posluchači nový program v přijímačích rychle našli a zvykli si ho poslouchat. Trik s nulou na začátku však nebyl pouze případem Oldie Antenne. Vysílatele se dlouhodobě snaží různými triky o pozornost posluchačů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související