Stanice Sky Sport News se připravuje na satelitu Astra k odkódování svého signálu

18. listopad 2016

Aktivace testovací karty ukazuje na to, že kanál bude k dispozici jak ve vysokém, tak i standardním rozlišení.

Satelitní operátor SES aktivoval na pozici 19,2 stupně východně, družice Astra 1KR, testovací kartu pro německou zpravodajskou televizi Sky Sport News. Jde o přípravu na nekódovaný start tohoto kanálu, který nastane ve čtvrtek 1. prosince úderem sedmé hodiny ranní. Stanice bude dostupná bez jakékoliv dekódovací karty a s běžnou parabolou prakticky na území téměř celé Evropy včetně České republiky a Slovenska.

Aktivace testovací karty ukazuje na to, že kanál bude k dispozici jak ve vysokém, tak i standardním rozlišení (SD). Doposud mohli tento program sledovat pouze zákazníci satelitní televize Sky v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Na původní pozici Sky Sport News HD lze očekávat pouze odpojení kódovacích systémů. Zpřístupnění stanice i v SD kvalitě není nijak překvapivé. Provozovatel plánuje jejím signálem zasáhnout co největší počet diváků, což by u HD rozlišení nebylo možné. V SD kvalitě vysílá kompletní portfolio německých veřejnoprávních televizí ARD a ZDF i řada privátních stanic.

Parametry příjmu HD verze: Astra 1N (19,2 stupně východně), 12304/H, SR 27500, FEC 9/10, norma DVB-S2/QPSK. Signál je v tuto chvíli kódován.

Parametry příjmu SD verze: Astra 1KR (19,2 stupně východně), 10921/H, SR 22000, FEC 7/8, norma DVB-S, kódování žádné (FTA).

autor: lukpo
Spustit audio