Stanice TVP Sport HD odstartovala v polském DVB-T, nabízí i kanadsko-americkou NHL

31. prosinec 2018

Kromě hokeje se mohou diváci v těchto dnech těšit například z tenisových přenosů, boxu nebo světového turnaje v šipkách.

Od soboty 22. prosince je součástí nabídky polského DVB-T multiplexu 8 stanice TVP Sport ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Program je k dispozici zcela bez poplatků, takže diváci v příhraničí se dostanou zdarma k atraktivnímu obsahu, jako jsou například přenosy z kanadsko-americké hokejové ligy NHL, světového šampionátu v šipkách, box, vybraným tenisovým turnajům nebo zimním sportům týkajících se lyžování, ať už jde o běh, případně sjezdy. Spolu s TVP Sport HD byla do terestrické sítě zařazena i stanice TVP Rozrywka. Ta je k dispozici z kapacitních důvodů pouze ve standardní kvalitě obrazu. 

„Je to velmi důležitý den pro Telewizju Polska. Uzavřením této smlouvy zvyšujeme dosah a technologické možnosti programu. K této televizní stanici bude mít přístup více Poláků, což usnadňuje naše poslání v podobě veřejnoprávní služby. Dostupnost nabídky polské veřejnoprávní televize má obrovský dopad na zvyšování síly a její prestiže. Vidím jedinečnou příležitost v rozvoji digitální pozemní televize ve spojení s přístupem k internetu,“ konstatoval Jacek Kurski, předseda správní rady TVP SA. Součástí dohody je také informační kampaň, která má zvýšit povědomí o multiplexu 8 a možnostech jeho naladění ve III. pásmu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související