Stanice Zoner Underground Network má licenci, v DAB+ odstartuje ještě letos

11. listopad 2021

Společnost Underground Media Management získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání potřebnou licenci, která ji umožní šíření jejího nového programu Zoner Underground Network prostřednictvím platformy DAB+.

Oprávnění pro šíření prostřednictvím DAB+ získal provozovatel na období osmi let. Podle informací portálu Digitální rádio je v současné době společnost Underground Media Management v jednáních se všemi operátory, není tak možné ještě sdělit, ve kterém z multiplexů se objeví. Ladislav Antoš, jenž za celým projektem stojí, však naší redakci potvrdil svůj již dřívější plán – zahájit vysílání ještě do konce letošního roku.

Stanic, které mohou vysílat prostřednictvím DAB+ a regulátor jim k tomu udělil potřebné oprávnění, je na českém trhu hned několik. Jedná se například o dvojici Expres FM a Classic Praha patřící pod společnost Seznam.cz, křesťanské Rádio Proglas nebo čistě digitální programy Hlas Prahy a Radio Samson působící v minulosti také v pásmu VKV. Na webu regulátora figurují už i dnes neexistující projekty jako jamesdean.fm nebo SeeJay Radio.

autor: lukpo
Spustit audio

Související