Do DAB+ v Česku plánuje vstoupit Zoner Underground Network s elektronickou taneční hudbou

8. říjen 2021

Ještě do konce letošního plánuje zahájit vysílání v Česku na platformě DAB+ nová rozhlasová stanice Zoner Underground Network. Prostor tu dostanou různé žánry elektronické hudby. Jednání s operátory sítí probíhá.

Stanice Zoner Underground Network by měla hrát elektronickou taneční hudbu od osmdesátých let 20. století s kompletním pokrytím housových žánrů se zaměřením zejména na klubovou scénu. Projekt popsal portálu Digitální rádio jednatel společnosti Underground Media Management Ladislav Antoš, která o vydání DAB+ licence Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) žádá. Antoš by nový projekt uvedl do éteru ještě letos.

Partnerem projektu je společnost Zoner software, odtud tedy i část názvu samotné stanice, zbytek zisků pak má tvořit reklama. Zoner Underground Network bude klást důraz na hudební kořeny elektronických žánrů, nebude chybět ani příklon k funku a soulu nebo houseová scéna 90. let. Ze začátku má nový program nabídnout pouze hudební proud prokládaný jingly, později i moderované slovo.

Jako první plánuje Zone Underground Network představit své vysílání v Praze, v úvahu tedy připadá zařazení do multiplexu Teleko DAB, případně připravované sítě podnikatele Miroslava Pýchy, ve které budou šířeny jeho programy Color Music Radio a Hey rádio. Co se týká posluchačské obce, provozovatel je sám zvědav, jak velký zájem bude o podobný projekt. Cílovou skupinu stanice mají primárně tvořit lidé ve věku mezi 20 a 50 lety.

autor: lukpo
Spustit audio

Související