Start privátního DAB+ multiplexu v Sársku je na spadnutí, známé jsou stanice i operátor sítě

11. říjen 2019

V nové rozhlasové síti se objeví stanice známé i z jiných spolkových zemí, jako je například lulu.fm nebo bigFM. Dále půjde o programy jako Saarfunk 1, Saarfunk 2, Classic Rock Radio nebo Krix.fm.

Společnost Divicon Media bude v německé spolkové zemi Sársko zajišťovat chod nové privátní sítě, která odstartuje v horizontu několika měsíců. Technicky bude chod multiplexu zajišťovat společnost Media Broadcast. Rozhodl o tom tamní mediální regulátor. V nové rozhlasové síti se objeví stanice známé i z jiných spolkových zemí, jako je například lulu.fm nebo bigFM. Dále půjde o programy jako Saarfunk 1, Saarfunk 2, Classic Rock Radio nebo Krix.fm. Spuštění sítě je reakcí na poptávku vysílatelů po dalších distribučních kanálech.

„Media Broadcast již léta pracuje na celostátní i regionální úrovni na úspěšném rozvoji DAB+. Abychom umožnili rychlý a právně bezpečný start DAB+ v Sársku, dohodli jsme se s společností Divicon Media na jednotném postupu v zájmu všech zúčastněných stran,“ uvedl James Kessel, člen rady Media Broadcast. „Jsme potěšeni, že bylo možné úspěšně dokončit postup vzájemné dohody ve spolupráci s mediálním regulátorem. S našimi technickými službami pro Divicon Media budeme i nadále spolehlivým partnerem v Sársku.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související