V německé spolkové zemi Sársko je o DAB+ zájem, vysílat zde chce řada stanic

13. červen 2019

Mediální regulátor LMS přidělí datovou kapacitu vybraným zájemcům na podzim. Nový multiplex pak odstartuje v následujících měsících. Bude obsahovat výhradně komerční rádia.

Devět rozhlasových stanic plánuje zahájit vysílání v připravovaném multiplexu DAB+ Saarland v německé spolkové zemi Sársko. Tamní mediální regulátor to oznámil v tiskové zprávě. Mezi stanicemi, které se mají objevit na kanálu 11C, bude mimo jiné bigFM Saarland, Krix.fm, společnost Medien Saarland s okruhy Saarfunk 1 a Saarfunk 2 nebo Rock Radio. Provoz nového multiplexu plánuje zaštítit telekomunikační firma Media Broadcast.

Mediální regulátor informoval, že dodaná dokumentace od jednotlivých provozovatelů bude nyní zkontrolována z hlediska korektnosti a úplnosti údajů a následně bude realizováno přidělení datové kapacity. Regulátor LMS v tiskové zprávě konstatoval, že cílem je nabídnout posluchačům programovou pestrost a rozmanitost. Rozhodnutí o rozložení datové kapacity by mělo padnout na zasedání, které se bude konat na podzim, konkrétně 12. září.

autor: lukpo
Spustit audio

Související