Startuje bavorské Radio Hashtag+, k dispozici bude v DAB+ i na internetu

11. říjen 2017

Radio Hashtag+ má být stanicí určenou pro mladou generaci, což ostatně připomíná i její název odkazující k prvku ze sociální sítě Twitter.

Ostré vysílání dnes spouští nová bavorská rozhlasová stanice Radio Hashtag+. Zájemci ji budou moci naladit z bavorského DAB+ multiplexu Unterfranken a také na internetu. Program je dostupný v Bavorsku na kanálu 11A, a to mimo jiné z vysílačů Kreuzberg, Pffafenberg a Würzburg. V některých oblastech Čech není možný příjem této sítě, protože dochází ke kolizi s multiplexem operátora Teleko z Milešovky.

V multiplexu Unterfranken je stanici vyhrazen datový tok 72 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Ve stejné digitální síti jsou k dispozici kromě Bayern 1 Franken, Bayern 1 Main a Bayern 2 Nord například také programy Rock Antenne, Absolut Hot, Kultradio nebo egoFM. Radio Hashtag+ má být stanicí určenou pro mladou generaci, což ostatně připomíná i její název odkazující k prvku ze sociální sítě Twitter. Kromě ní bude stanice působit také na Facebooku nebo YouTube. Licenci má její provozovatel od srpna.

autor: lukpo
Spustit audio