Startuje bezplatná hudební stanice Power TV, nabídne videoklipy bez reklam

1. srpen 2018

Stanice prozatím není k dispozici v placených službách, kde má být později šířena také ve vysokém rozlišení.

České Radiokomunikace zahájily distribuci nové české hudební stanice Power TV, která vznikla podle stejnojmenného polského tematického kanálu. Televize je k dispozici v Regionální síti 8 s kódováním MPEG-2 a na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, v režimu free-to-air (nekódovaně). Vysílání Power TV se skládá prozatím výhradně z hudebních videoklipů nepřerušovaných reklamou a bez moderovaných vstupů.

Jako přímého konkurenta Power TV lze v tuto chvíli chápat „červené“ Óčko mediální skupiny Mafra, které cílí na mladé diváky. Období vysílání bez reklam slouží především k získání televizních diváků. Na tomto poli by později nový kanál měla zastupovat agentura Atmedia. Reklama se má ve vysílání objevit okamžitě poté, co bude stanice zařazena do peoplemetrového měření.

Stanice je prozatím dostupná pouze v DVB-T a na satelitu, nicméně později bude šířena i v dalších distribučních kanálech. Majitel stanice Michał Winnicki portálu Digitální rádio potvrdil, že již provozovatel vede intenzivní jednání s dalšími operátory, mimo jiné UPC Česká republika a O2 Czech Republic. Právě pro ně chce zpřístupnit vysílání ve vysokém rozlišení HDTV. Zařazení moderovaných vstupů bude souviset právě s rozšířením distribuce mezi další operátory a lze ho očekávat pravděpodobně ve čtvrtém kvartálu letošního roku.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12363/V, SR 29500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související