Stingray má pro evropské operátory připravený nový kanál s Ultra HD rozlišením

28. únor 2017

Stingray Ambiance reaguje na přání diváků, kteří očekávají relaxační televizi s krásnými přírodními scenériemi doplněné klidnou hudbou.

Společnost Stingray Digital, v České republice a na Slovensku též aktivní díky kanálům Brava, Classica a iConcerts, uvádí na evropský trh novou placenou televizi Stingray Ambiance. Jde o její první lineární stanici dostupnou v nejvyšším, tedy ultra vysokém rozlišení obrazu (UHD).

V první fázi byl program zpřístupněn operátorům v Severní Americe, nyní s ním firma počítá i na území Evropy. Spuštěním stanice reaguje Stingray na rostoucí poptávku po Ultra HD obsahu.

Stingray Ambiance reaguje na přání diváků, kteří očekávají relaxační televizi s krásnými přírodními scenériemi doplněné klidnou hudbou. Stanice funguje na stejném modelu jako v minulosti myZen.tv, která se postupně od svého původního zaměření odklonila. V době svého startu v říjnu 2015 měla stanice v Severní Americe k dispozici sto hodin obsahu v nativním formátu, který však každý měsíc obměňovala z deseti procent. Zdali program tohoto typu dorazí v následujících letech i do České republiky, případně na Slovenku, bude pochopitelně záležet zejména na připravenosti zákazníků placených služeb sledovat a platit za toto rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio