Strahovský stadion s DAB+ vysílači několika operátorů zavřel

10. leden 2023

Deník Blesk informoval na Nový rok o havarijním stavu pražského Strahovského stadionu, který využívají pro své vysílací technologie také tři čeští DAB+ operátoři. Objekt je v tuto chvíli uzavřený, telekomunikační firmy se musí poradit, jak se k nově vzniklé situaci postavit.

Podle deníku Blesk by mohlo na místě chátrajícího Strahovského stadionu vyrůst technologické centrum Českého vysokého učení technického (ČVÚT). „V minulosti vznikla řada urbanistických studií a akademických prací na téma využití Strahova,“ konstatoval pro Blesk.cz ředitel Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) Ondřej Boháč. Server Sport.cz následně doplnil, že Strahovský stadion je v tuto chvíli uzavřený.

Lokalita se stala v minulosti velmi zajímavou mimo jiné i pro telekomunikační operátory, kteří vsadili na digitální rozhlasové vysílání DAB+. Svůj vysílač zde mají společnosti RTI cz, Teleko digital i JOE Media (provozovatel sítě COLOR DAB+). „O situaci víme a intenzivně jí řešíme. Jednání s FAČR (Fotbalovou asociací ČR, pozn. red.) budou teprve následovat, v tuto chvíli tedy nemám žádné další konkrétní informace,“ uvedla za RTI cz Andrea Jančová.

autor: lukpo
Spustit audio

Související